Auke Hulst en Sien Volders zijn de eerste twee auteurs in de nieuwe reeks ‘Spoorslag’ waarin auteurs een treinreis beschrijven. Auke Hulst stapt in Amerika op de Zephyr en Sien Volders reist naar het noordelijkste puntje van Schotland. De volgende delen in de reeks worden geschreven door Thomas Heerma van Voss, Emy Koopman, Nelleke Noordervliet, Nina Polak, Sholeh Rezazadeh en Manon Uphoff.

Nelleke Noordervliet schreef ook al een deeltje in de reeks ‘Terloops’ van uitgeverij Van Oorschot evenals auteurs als Gerbrand Bakker en Bregje Hofstede. In deze reeks staat steeds een wandeling centraal. De mooi uitgegeven boekjes van Van Oorschot op klein formaat (10 x 15) met flappen tellen zo tussen de 64 en 80 bladzijden en kost € 12,50. De boeken in de reeks ‘Spoorslag’ worden aangeprezen als een luxe paperbacks, zijn een slag groter (12,5 x 17,5), tellen 64 bladzijden en kosten € 12,99. Van Oorschot verhoogt de prijs van de nieuwe delen in ‘Terloops’ naar € 13,50. De nieuwe delen worden geschreven door Thomas Heerma van Voss en Annelies Verbeke.

Annelies Verbeke was trouwens de eerste schrijver in de reeks maandboekjes van Das Mag, gevolgd door Manon Uphoff, Sinan Çankaya en Bregje Hofstede. Een reeks op formaat 11 x 18 met flappen, met ongeveer evenveel tekst van een auteur, maar met dertig pagina’s opvulling (kalender, aantekenruimte, begin van het volgende boekje) waardoor de boekjes uitdijen tot boven de 100 pagina’s en je er € 19,99 voor kunt vragen wat toch een tikje aan de hoge kant is voor wat je krijgt. De komende maanden worden geschreven door Alfred Birney, Rob van Essen, Saskia de Coster, Ellen Deckwitz en Arjen van Veelen.

De eerste delen van ‘Spoorslag’ verschijnen in april.