Schrijver en lid van de Literaire Boyband Martin Rombouts kan er nog wel om lachen op Instagram: op Twitter speculeert een complotgekkie – en daar heb je er tegenwoordig heel veel van – of Rombouts een oortje in heeft bij De slimste mens. Hij weet immers zo veel en is al een paar keer de slimste mens van de dag geweest. Rombouts: ‘Ik ben onderdeel van een links complot. Of van een rechtse complottheorie, hangt er een beetje vanaf hoe je het ziet. Niet reageren hoor trouwens ik wil zien waar het heen gaat!’ Waar het heen ging, was wel duidelijk als je de rest van de tweets leest: onversneden racisme.

Rombouts bleef laconiek en repostte bij zijn Instagram-stories een plaatje (zie boven) waarin Manuel Venderbos zichzelf op de hak neemt en het oortje van Rombouts opnieuw langskomt.

Overigens komt er bij elk seizoen van De slimste mens wel een malloot op Twitter beweren dat de slimste van de dag een oortje in heeft.

In eigen kring wordt Rombouts gelukkig hoog geprezen.