‘De dichter! Met die baard en die snor en zo.’ Tom Jessen vraagt aan Maarten van Rossem in zijn podcast wie De slimste mens heeft gewonnen, maar het enige jurylid van de kwis is de naam Martin Rombouts al vergeten.

‘Een hele fijne winnaar. Nou vraag je natuurlijk: hoe heet ie ook alweer, maar dat ben ik vergeten. Dat hoor ik te weten, maar ja het is alweer een tijd geleden dat het opgenomen is en ik wist natuurlijk wie ging winnen.’

Van Rossem was bang dat hij zou verraden wie de winnaar was. ‘Ik vond het een prima winnaar.’ Van Rossem weet nog wel de naam van nummer twee en drie.

Van Rossem vertelt ook nog dat het een fabeltje is dat de kandidaten van dit seizoen zo weinig wisten en haalt daarbij onderzoekjes aan. De eerste die zo’n onderzoekje deed was die dichter met die baard en die snor.

De opnamen voor het programma vonden overigens al half november plaats.