Femke Brockhus is het literaire talent van 2023, volgens het NRC Handelsblad althans, want twee weken geleden riep de Volkskrant Nikki Dekker nog uit tot het literaire talent van 2023 (Brockhus stond daar op plek 3). In de krant staan vandaag verschillende interviews met de culturele talenten van dit jaar. In het interview met Brockhus wordt gevraagd welk genre zij het liefst beoefent:

Ze had zich voorgenomen om met Kleine haperende vluchten een boek te schrijven dat haar partner ook zou waarderen. „Van mijn debuut las hij 30 bladzijden en hij snapte er niks van, begon zich te schamen. Dus ik heb er nu wat plot in gestopt en dat was ook heerlijk. Maar als je me vraagt te kiezen tussen poëzie, pageturner of puzzel, kies ik voor poëzie.

Lees het hele interview hier.

(foto: still uit dit YouTube-filmpje)