Yannick Dangre doet niet meer mee, maar Lotte Dodion, Ruth Lasters, Proza-K en Lies Van Gasse gaan door als stadsdichters van Antwerpen, zonder de bemoeienis van een censurerend stadsbestuur. Vorig jaren stapten de dichters uit protest op, maar ze hebben nu toch een manier gevonden om door te gaan. Op hun website schrijven ze:

Het Antwerpse stadsdichterschap is een begrip, tot ver buiten alle denkbare muren. Een poëtisch huzarenstuk met een grote artistieke en sociale betekenis. Een verhaal dat nu eens als een warme wind, dan weer als een verfrissende bries door de straten waait.

Op gedichtendag 2023 krijgt het stadsdichterschap een nieuw hoofdstuk. Na 20 jaar door de stad gedragen te zijn gaan we nu op eigen benen staan. In 2023–2024 zullen Lotte Dodion, Ruth Lasters, Proza-k en Lies Van Gasse als stadsdichters voluit zingen, voor de stad, voor haar bewoners, en misschien meest nog voor de fundamentele vrijheid van het woord.

De dichters zijn een crowdfundingsactie begonnen om het onafhankelijk stadsdichterschap mogelijk te maken. Je kunt ze hier steunen.