In 2019 verscheen het debuut van Thomas van der Meer: Welkom bij de club. Een boek waarin van der Meer schrijft over de transitie van meisje naar jongen. Sylvia Witteman las voor haar zaterdagse column in de Volkskrant het boek van haar Volkskrant-collega ook en begon naar aanleiding van een column als ‘slecht mens’ met een speurtocht naar ‘details die me geen reet aangingen’.

Toen kocht ik Van der Meers boekje Welkom bij de club, zodat hij tenminste nog een paar euro zou overhouden aan mijn ongepaste nieuwsgierigheid. Het bleek al net zo fijn als zijn columns. De perikelen van het leven met een ‘verkeerd’ lichaam, met humor gebracht, zonder slachtofferigheid, en daardoor des te indrukwekkender.

Ze vindt het boek zo goed dat meer dan een derde van de column van 600 woorden bestaat uit citaten uit Welkom bij de club. Dan volgt alinea die direct als blurb gebruikt kan worden voor de volgende boeken die Van der Meer uitbrengt:

Ik dacht aan The Office. Ik dacht aan Grunbergs Blauwe maandagen. Ik dacht aan Reves Werther Nieland. Ik las Welkom bij de club in één ruk uit.

Lees de hele column van Witteman hier.