Fotograaf Marco van Duyvendijk is bezig met een crowdfunding voor een heruitgave van de bundel Oost-Azië (1928) van Slauerhoff (1898-1936). Het gaat om een heruitgave van de bundel van Slauerhoff geïllustreerd met foto’s van Duyvendijk.

Ik vind Oost-Azië één van de hoogtepunten van de Nederlandse poëzie in de 20e eeuw en heb besloten om de gehele bundel opnieuw uit te geven, waarbij zijn gedichten worden afgewisseld met mijn foto’s, als een samengaan van sferen uit 1928 en 2023. Mijn foto’s dansen om zijn gedichten heen, soms komen ze samen, soms vullen ze elkaar aan, en altijd verdiepen ze elkaar. We maken elkaars werk beter. Om dit boek te kunnen maken kan ik echt alle hulp gebruiken. Daarom hoop ik heel erg dat jullie mijn crowdfunding op Voordekunst willen steunen! Voor deze publicatie wil ik de allermooiste kwaliteit kunnen leveren. Het is een essentiële publicatie binnen mijn eigen oeuvre en met het werk van Slauerhoff is het ook een waardig eerbetoon aan één van de mooiste Nederlandse dichtbundels van de twintigste eeuw.

Doneren kan via Voordekunst Er is nog ongeveer 1500 euro nodig. Bij 30 euro krijg je exemplaar van het boek. Wie meer dan 285 geeft krijgt als tegenprestatie een ‘speciale editie van Oost-Azie! In een luxe bewaardoos ontvangt u zowel een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek met een handwerkafdruk op het formaat 15 bij 20 cm en de originele eerste druk van Oost-Azië uit 1928’. Voor meer opties zie Voordekunst.