Het Dagblad van het Noorden meldt dat Wachten op Godot van Samuel Beckett toch opgevoerd gaat worden door GUTS. De toneelgroep wilde het stuk opvoeren in het USVA-theater, maar daar hield men zich aan de inclusiviteitsregels van de universiteit. Omdat er alleen 5 mannen mochten auditeren, zoals Beckett zelf verordonneerde, werden die regels geschonden.

Het toneelstuk wordt nu toch elders uitgevoerd. ‘GUTS heeft een optie op 7, 8 en 9 april in het ruim van De Verwondering, de boot van voorheen Theater te Water in de Zuiderhaven in de stad. Op 21 en 22 april kan het terecht in het Der Aa-Theater in de Astraat,’ schrijft het Dagblad van het Noorden.

Er zal nu ongetwijfeld meer belangstelling zijn voor het toneelstuk. De eventuele winst zal gaan naar ‘een goed doel, dat zich inzet voor inclusie en diversiteit.’

(foto: Fernand Michaud, CC0)