Zijn de literaire en culturele programma op zondagavond nu gesneuveld vanwege de kijkcijfers of vanwege de inhoud? Vanaf april weten we het antwoord, want dan staat Eus’ Boekenclub van de alomtegenwoordige Özcan Akyol geprogrammeerd op zondagavond om 19.25.

In de Boekenweek is de bekende vijfdelige reeks van 13 t/m 17 maart 2023 elke avond te zien op NPO 2. Daarna volgt er meer Eus’ Boekenclub: vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond [sic] op NPO 2 met uitzendingen van 40 minuten.

Grappenmaker Stefano Keizers is als ‘seizoenkaarthouder’ ingeruild voor Kitty Herweijer, columniste bij De Telegraaf.

Eus ontvangt als altijd schrijvers, dichters, verzamelaars en burgemeesters. Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van onder anderen de schrijvers Philip Huff, P.F. Thomese en Susan Smit. Wat zijn de meningen over dit boek? Zijn de lezers omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en sport. Onder wie Fernando Halman, Adelheid Roosen en Klaas Dijkhoff.

Eus kijkt enorm uit naar het programma: “We bruisen van de energie om opnieuw de liefde voor het lezen te verspreiden. We gaan zoveel mogelijk kanten van literatuur en poëzie belichten, in de hoop dat we uit onze eigen bubbel knallen en zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Literatuur is onmisbaar in een leven. Aan ons de missie om dat aan iedereen duidelijk te maken.”