Toch nog een beetje goed nieuws: er staat weer een echt literair boek in de top 10. Lessen, de vertaling van de laatste roman van Ian McEwan, vinden we deze week op plek 8. De eerste Nederlandstalige roman novelle komt van Kader Abdolah, Wat je zoekt, zoekt jou en die vind je op 26.

Over vertaalde romans gesproken: Toen de wereld brak van John Boyne staat al 17 weken in de lijst en stijgt naar plek 27; De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr staat in de 8e week op plek 30.

Wat stilte wil van Arthur Japin zakt één plekje naar 36. De beesten van Gijs Wilbrink stijgt juist 5 plekken en staat nu op 39. Het succes van de tv-serie De stamhouder blijft ook voor het boek van Alexander Münninghoff gelden, want deze week staat het op 47.

Anjet Daanje is deze week uit de bestsellerlijst gevallen.