Op Voor de kunst is Rob Stoker een actie begonnen om zijn kinderboek Olaf gefinancierd te krijgen. Tom Beijering maakt de illustraties bij dit verhaal voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Waarom is het belangrijk dat dit boek er komt:
Ten eerste gun ik elk kind een mooi, spannend verhaal. De lezer maakt kennis met prachtige werelden en bijzondere transportmiddelen (mini-duikboot, sneeuwscooter, hondenslee, maanvoertuig, jetpack, kano).
De lezer wordt aan het denken gezet door de wijze waarop Olaf met de vele ingewikkelde situaties omgaat. Sowieso worstelt hij met zijn eigen onzekerheid – op school wordt hij gepest en noemen ze hem Zolaf – en hij moet veel overwinnen om alle opdrachten te halen. Olafs twijfels en overpeinzingen zullen voor veel kinderen herkenbaar zijn.
Daarnaast zorgt de omgang met zijn demente oma voor grappige, maar ook ontroerende situaties. Hoe gaat een kind om met een oma die erg in de war is, die zelfs haar kleinkind niet altijd herkent? In dit boek leert deze jongen dat sommige dingen bij het leven horen en dat er ook moed voor nodig is om hulp te vragen. Dit laatste klinkt wellicht zwaarmoedig, maar dat zal absoluut niet het gevoel zijn dat overblijft als je het boek gelezen hebt.

Je kunt hier meehelpen aan de crowdfunding.