Veronie Snijder-Kramer van boekhandel Kramer wordt geïnterviewd in de rubriek ‘Boekenraad’ van de Volkskrant. Voor het laatst, want vanaf volgende week treden er 8 nieuwe boekhandelaren aan om hun licht te laten schijnen over het boekenvak en de top tien van hun eigen winkel. Laura de Jong vraagt aan Snijder-Kramer hoe de Boekenweek verlopen was. Dat blijkt wel goed gegaan, maar het had beter gekund als de NS weer een treinkaartje zou sponsoren:

Dat maakte dat mensen die niet veel lezen toch naar de boekhandel kwamen en een boek kochten. In eerste instantie om vrij te reizen maar ik hoopte dan dat ze ook zouden inzien dat lezen leuk is.

Boekblad meldt dat er 40.000 boeken minder verkocht zijn dan in de Boekenweek van vorig jaar. Job Jan Altena van de CPNB vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken, zegt hij tegen Maarten Dessing:

‘Het is een ongelooflijke teleurstelling. Dit is niet waar we het voor doen. De CPNB niet, en alle boekhandelaren, bibliothecarissen, uitgevers en schrijvers niet, die allemaal hun uiterste best hebben gedaan om van de week een succes te maken.’