Ik denk dat ik ontvoerd ben van Pim Lammers en Sarah van Dongen is de 5e genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023. Dat is vanochtend bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat.

De jury over Ik denk dat ik ontvoerd ben:

Deze meerstemmige bundel vormt een pleidooi voor diversiteit en een warm bad voor eenieder die op zoek is naar zichzelf. De jeugdige vertelstem is zuiver getroffen en wars van stereotypes of normatieve gedachten. De gevoelige, kleurrijke illustraties laten volop ruimte voor verbeelding.

De jury bestaat uit Abdelkader Benali, Susan de Loor, Jürgen Peeters, Jeroen Dera en Annemarie Terhell.

Op Tzum werd het boek besproken door Marie-José Klaver.

Lammers speelt meesterlijk met de lezersverwachtingen. Vrijwel alle gedichten eindigen net iets anders dan de eerste regels doen vermoeden. Dat maak dat je doorleest en elk gedicht opnieuw wilt lezen om te kijken wat er nu eigenlijk gebeurt.