Pas vanaf januari 2024 zal ze de functie overnemen van Mustafa Kör, maar gisteren werd bekend dat zij zich vanaf die tijd Dichter des Vaderlands van België mag noemen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Charles Ducal, Laurence Vielle, Els Moors, Carl Norac en Mustafa Kör. De Dichter des Vaderlands in België is afwisselend Vlaams en Franstalig. In het persbericht wordt Lombé in een paar zinnen samengevat:

Het is moeilijk om Lisette Lombé in een paar regels samen te vatten. Als men dat zou moeten doen, is het vooral belangrijk om de pluraliteit van haar werk te onderstrepen. Lisette Lombé wordt namelijk bezield door het poëtische, scenische, plastische, militante en educatieve. In enkele jaren tijd is zij een belangrijke figuur geworden in de Belgische slam-scene. Ze is medeoprichter van het Collectif L-SLAM en auteur van vijf boeken die verschillende prijzen hebben gewonnen. In 2017 werd ze benoemd tot ereburger van de stad Luik en haar eerste kinderboek, “Enfants Poètes”, is net verschenen bij Robert Laffont.