Na uitgeverij De Bezige Bij heeft ook Atlas Contact te maken met fors tegenvallende verkoopcijfers. Dat blijkt uit een achtergrondartikel van Hanneke Chin-A-Fo en Toef Jaeger in de NRC. Die tegenvallende cijfers leiden bij Atlas Contact nog niet tot een ontslagronde, maar er moet wel wat gebeuren, vindt uitgeefdirecteur Caroline Reeders:

We kijken nu naar alle mogelijke manieren om kosten te besparen en meer geld te verdienen: de competenties van medewerkers, onze uitgeefstrategie, nieuwe online marketingmogelijkheden.

De meeste uitgeverijen hebben last van teruglopende inkomsten en hogere kosten. Een opvallende uitspraak in het artikel komt van schrijver Allard Schröder; hij wijst op het gebrek aan belangstelling voor literatuur op televisie:

Dat Nederland als enig beschaafd West-Europees land geen literatuurprogramma van betekenis op radio en televisie heeft, is een teken aan de wand.

Op het eind van het artikel wordt een mogelijke oplossing genoemd: verbreding van het aanbod. Dat wil zeggen: een romantische lijn naast de hardcore literatuur.

Lees het hele artikel hier.