Op de site van Boekblad interviewt Maarten Dessing directeur Mark Beumer van De Bezige Bij over de reorganisatie die is doorgevoerd waardoor 7 werknemers hun baan verloren. Niet alleen vallen de absolute verkoopcijfers tegen van non-fictie-auteurs die opeens de helft verkopen van wat zij eerder deden, ook het aantal bestsellers viel enorm tegen. Alleen Aleksandra van Lisa Weeda haalde de top 100 van vorig jaar en daarnaast enkele titels bij andere imprints, zoals de boekjes van Youp van ’t Hek bij Thomas Rap. Een van de titels die nu in de wekelijkse Bestseller 60 staat, en het al wekenlang erg goed doet, komt ook van Thomas Rap: De beesten van Gijs Wilbrink. Op plek 59 vinden we de enige titel van De Bezige Bij: Vrouw en vrijheid van Jolande Withuis.

Op 60 staat Leon de Winter met Het lied van Europa, voor de 16e week in de lijst en voorheen van De Bezige Bij, maar vertrokken toen Dyab Abou Jahjah werd binnengehaald als nieuwe auteur.

Zoals dat hoort, is Beumer hoopvol voor de toekomst:

Dit jaar hebben we gelukkig alle reden om vertrouwen te hebben in mooie cijfers. Zo zullen er nieuwe romans gaan verschijnen van onder anderen Roxane van Iperen en Tommy Wieringa, of bij Cargo een nieuwe Jo Nesbø.