Zo langzamerhand moeten we constateren dat ook Eus’ Boekenclub, de populaire variant van een boekenprogramma, wegkwijnt op de zondagavond. Al eerder sneuvelden andere cultuur- en boekenprogramma’s in de Bermudadriehoek voor kijkcijfers, maar de NPO blijft daar – tegenover Studio Sport en het NOS Journaal – programma’s neerzetten. De uitzending van gisteren haalde 169.000 kijkers, iets minder dan vorige week en nog lang niet de 200.000 die Özcan Akyol zichzelf ten doel had gesteld. De afleveringen van Eus’ Boekenclub tijdens de Boekenweek scoorden allemaal hoger tot nu toe.

Verder natuurlijk alleen maar lof voor het vasthouden aan het format. Zo zagen we gisteren in dit programma dat het lezen moet bevorderen een verzamelaar van voetbalboeken die geen tijd had om de 7000 exemplaren van zijn verzameling te lezen, Lily Marijnissen die een essaybundel van Ramsey Nasr aanprees, een onbekende schrijver waarbij iemand uit het publiek moest constateren dat ze al wat wegdoezelde tijdens het voorlezen van de zes zinnen, Lakshmi die elke week precies hetzelfde deuntje kan spelen, Micha Hamel die een gedicht voorlas, en ten slotte Laura van der Haar die ondervraagd werd door twee ontroerde BN’ers en opgelucht het pand verliet vanwege hun reacties.

Je kunt het programma hier terugkijken.