Voor € 1.000.000 kun je de woning van Peter Buwalda en Jet Steinz in Amsterdam kopen. Altijd leuk, even binnenkijken in een schrijvershuis. In de woonkamer staat een indrukwekkende en goed geordende boekencollectie, waarover Buwalda vandaag in zijn Volkskrant-column schrijft:

Het punt is dat we in een museum wonen, tijdelijk. De hut staat op Funda, en is angstaanjagend netjes opgeruimd. Niks slingert rond. Alle kasten zijn precies vol. Als er hier één gebladerde vriend die geen etc. etc. is wordt bezorgd, dan rijst ogenblikkelijk de vervolgvraag waar we hem laten – dat is wel zo, ja.

Op Funda zegt de makelaar:

Deze zeer charmante vrijstaande dijkwoning met rijke historie van maar liefst 251m² is gelegen aan de rand van de gewilde en pittoreske Tuindorp Oostzaan, midden in het groen op een fantastische locatie. Een EENSGEZINSWONING met 6 SLAAPKAMERS, een woonkamer met open keuken van 75 m², bijkeuken, nette badkamer, een heerlijk groot terrastuin van 110 m² op het noordwesten met een praktische schuur en dit allemaal op EIGEN GROND.

Bekijk de foto’s op Funda.