De zomer van ’47 is de titel van de nieuwe roman van Barry Smit. Het boek zal niet uitkomen bij Lebowski, maar bij Thomas Rap, waar Jasper Henderson – voormalig adjunct-uitgever bij Lebowski – nu de scepter zwaait. Eerder dit jaar maakte ook Lebowski-auteur Robert Vuijsje al de overstap naar het succesvolle zusje van De Bezige Bij. De uitgeverij kondigde de overstap als volgt aan op Instagram:

MOOI NIEUWS! 🤩 In de afgelopen 10 jaar bouwde Barry Smit een eigenzinnig oeuvre op. Van zijn debuut OM HET NU, via ONDIJK/PUNT en BLOEDWONDER tot meest recent DE ZAAK-MULDER, valt zijn uitgebeende stijl op, en zijn voorliefde voor personages die – tevergeefs, uiteraard – de confrontatie aangaan met hun lot. We zijn ontzettend blij dat hij nu vanuit zijn achtertuin in Zuid-Frankrijk tekende voor twee romans bij Thomas Rap, waarvan de eerste – DE ZOMER VAN ’47 – volgend jaar zal verschijnen.⁠

Barry Smit wordt vertegenwoordigd door OvG-management van Oscar van Gelderen, de oud-uitgever van Lebowski.