Vanavond is schrijfster (én barvrouw, herhaalt het programma) Renée Kapitein opnieuw te zien in De slimste mens. Ze zal ongetwijfeld in de finaleweek terugkomen nadat ze een weeklang haar tegenstanders uitschakelde. De volgers op X waren al niet te spreken over de manier waarop ze in een stoel zat, maar gisteren verspeelde ze de goodwill van de kijkers, omdat ze in het finalespel zo veel tijd zat te rekken dat ze met een seconde minder de kans kreeg om met drie goede antwoorden zangeres Froukje uit te schakelen. Een beproefde manier (ook door oud-winnaars) die volstrekt volgens de regels van het spel is, maar door de kijkers als zeer onsportief wordt gezien. Dat bleek ook gisteren waar een stortvloed aan negatieve commentaren X overspoelde.

Misschien niet leuk voor de kijkers, maar slim is het wel en dat is de titel van de kwis.