In haar column voor Het Parool heeft Lale Gül het verkiezingsprogramma van Denk gedownload. De inhoud viel niet mee. Gül vraagt zich af wat de partij te zoeken heeft in ons parlement. Met een plaatje als het bovenstaande schaart Denk zich in de meest conservatieve hoek. Op een ander plaatje is Israël geheel verdwenen als Joodse staat. Gül is bevreesd voor de zinsnede over kritiek op de godsdienst, want die gaat haar ook zelf aan:

‘Denk wil actieve handhaving van het strafrecht om de vrijheid van religie te waarborgen. Hieronder valt ook het zich nodeloos en ernstig grievend uiten over geloven, profeten en Heilige Boeken’.

Aha, kijk: daar valt mijn debuutroman Ik ga leven en sommige van mijn columns óók onder. Ik denk dat ik, tezamen met wijlen Hafid Bouazza, Theo van Gogh, Pim Fortuyn, Geert Wilders, de gevluchte Ayaan Hirsi Ali en alle anderen die ooit de moed, of het gore lef, wisten te verzamelen om de misstanden in moslimgemeenschappen aan te kaarten, een cel mag delen in de Denkgevangenis, alvorens we allen chemisch gecastreerd worden.

Lees haar hele column hier.