Het tweede seizoen van Lezen is vurrukkulluk! wordt geopend met de langverwachte roman van Booker prize-winnaar Eleanor Catton: Birnam Wood, een spannende thriller over een guerrilla-ecocollectief dat verstrikt raakt in de snode plannen van een technobiljonair. Een satirische blik op maatschappelijke vraagstukken, met gelaagde personages van alle rangen en standen.

Daarnaast bespreken Esmé van den Boom, Roos Custers, Willem Goedhart en Koen Schouwenburg het laatste boekennieuws, van literaire prijzen tot roddels, geeft elk panellid een boekentip, en besluiten we met een kleine ode aan de Tzum-prijs.

De podcast Lezen is vurrukkulluk! wordt elke laatste donderdagavond van de maand live opgenomen in Forum Groningen, in de bibliotheek op de 3e verdieping. Bijwonen is mogelijk; kom gezellig langs en luister mee tussen de boekenkasten! Volg ons ook op Instagram voor informatie over de aankomende opnames en persoonlijke boekentips.

Donderdag 26 oktober staat de volgende opname gepland, we bespreken dan de nieuwe roman Nirwana van Tommy Wieringa.

Met dank aan onze partners: literair weblog Tzum, boekhandel Godert Walter en de Stichting Literatuurclubs Drenthe. Techniek en montage zijn in handen van Podgront.