Drie ervaren rotten uit het vak, Daphne de Heer (was onder meer uitgever bij Lebowski en maakt nu programma’s voor ILFU), Lian van de Wiel (uitgever bij Blink) en Anna Krans (verkoop- en marketingmanager bij Van Oorschot) beginnen op 24 november een uitgeverij. De uitgeverij richt zich op les-bi-queer literatuur en les-bi-queer lezers. De drie ‘Velveteers’ maken op Instagram al hun plannen duidelijk:

Daphne de Heer, Lian van de Wiel en Anna Krans, drie boekbevlogen lesbiqueers, die er tijdens een liederlijk samenzijn achter kwamen dat ze een groot gemis in hun lezende leven ervoeren, te weten: een waarachtig geagendeerd fonds voor lesbileesqueers zoals zij, waarin hun bestaan – en daarmee dat van alle anderen, uit alle geledingen, van alle leeftijden – centraal staat. We misten vooral de Queer joy in deze verhalen, de vrolijke, rebelse, onbegrensde en vrije krachten die een (lesbi)queer leven losmaakt.

Goede ideeën behoeven geen krans (behalve de onze dan 🙂) en een sluimerend verlangen dat bij alle drie al langer leefde werd…. Velvet Publishers.

Een divers palet aan werkervaring en talenten kon tot een flonkerend amalgaam worden gesmeed: Lian heeft jarenlange ervaring met zakelijke processen, strategie en commercie dankzij haar werk als educatief uitgever, Anna weet alles van marketing en sales en heeft jarenlange redactionele ervaring, Daphne kan eindelijk alle opgedane ervaring in boekhandel, literaire organisaties en uitgeverijen inzetten voor het acquireren van de boeken die iets wezenlijks bijdragen aan de positieve zichtbaarheid van lesbiqueers.

Maar… we gaan het niet alleen doen en we willen het ook niet alleen doen: onze grote droom is een open source uitgeverij te zijn waarin iedereen die zich verwant voelt met ons of juist vindt dat haar/zijn/hun expertise nog ontbreekt welkom is om zich aan te sluiten. De deur van ons kantoor staat letterlijk altijd open.

Daarnaast hebben wij natuurlijk zelf een oogje op bepaalde curatoren, schrijvers en vormgevers die ons na aan het hart liggen (schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hoor als eerste wie het zijn!). We richten ons op (internationale) klassiekers, moderne vertalingen en onze al eerder genoemde Pulpature-reeks, waarin we vintage Lesbian Pulp Fiction naar deze tijd brengen.

We hopen heerlijke lesbiqueertijden met jullie tegemoet te gaan! Anna, Daphne en Lian 🌈