Al meer dan 11.000 euro is opgehaald bij Voor de kunst om lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers een goede start te geven. De initiatiefnemers Daphne de Heer, Lian van de Wiel en Anna Krans hebben 20.000 euro als einddoel gesteld voor hun actie die nu nog 42 dagen duurt.

De crowdfundingsactie laat ook zien welke boeken de uitgeverij van plan is te publiceren, onder meer ‘goed geschreven lesbische-queer romantische verhalen, geïnspireerd op de lesbian pulp fiction uit de jaren 50 in de VS’:

Niemand minder dan Renée van Marissing, die met haar boek Onze kinderen genomineerd was voor de Libris Literatuur Prijs, schrijft voor ons de eerste pulpature: Ontkiemende liefde. Het verhaal speelt zich af op een moestuin, vol dampende erotische scènes in de broeikas.

Fleur Pierets heeft voor ons een geweldige roman over een lesbian love triangle uit de archieven getrokken: Amants féminins, ou, La Troisième (Vrouwelijke minnaars, of, De Derde Vrouw) van Nathalie Clifford Barney. Clifford Barney was een natuurkracht: in Amerika geboren vestigde ze zich in Parijs, waar ze een lesbische literaire salon oprichtte die bezocht werd door beroemde Franse en buitenlandse schrijvers en waar ze honderden vrouwelijke minnaars ontmoette en verleidde. Onder hen bevonden zich Djuna Barnes en Liane de Pougy. In haar roman beschrijft ze hoe ze zichzelf verliest in een lesbische driehoeksverhouding.

Je kunt hier meehelpen bij dit initiatief.