Vanaf 1 januari is het Louis Couperus Museum in Den Haag een virtueel museum. De structurele geldschieter waar oprichter en geldschieter Caroline de Westenholz naar zoekt sinds het museum in zwaar weer is, heeft zich nog niet gemeld. Daarom dreigt op 15 mei 2024 een definitieve sluiting. De Westenholz verklaart op de website van het museum:

Het jaar is bijna ten einde. Wij hebben op het persbericht dat wij half november lanceerden veel hartverwarmende reacties ontvangen. Daar zat jammer genoeg nog geen concrete toezegging bij.

Zoals aangekondigd sluiten we daarom op 31 december de deur voor het publiek en breken we de tentoonstelling af. Vanaf 1 januari gaan we virtueel en is er gelegenheid om in alle rust te kijken of een doorstart of samenwerking elders mogelijk is. Serieus geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden.

Als doorstart niet mogelijk blijkt, houdt het Louis Couperus Museum op 15 mei 2024 helaas op te bestaan. Dit zou eeuwig zonde zijn voor Den Haag en de rest van Nederland. Maar wie weet gebeurt er nog een wonder. Daar hopen wij op!

Raadslid Coen Bom van Hart voor Den Haag, die na De Westenholzs noodkreet navraag deed bij de wethouder Financiën, Cultuur en Economische ontwikkeling van de hofstad, reageert gelaten in het AD:

Het is jammer als het Couperus Museum verdwijnt, maar de inspanningen moeten wel van twee kanten komen. Als er verder dan ook niet zo veel draagvlak is, dan moeten we dit verlies voor lief nemen. Jammer blijft het zeker, want Couperus is een naam die bij de stad hoort.