Onze columnist Karel Feenstra was vandaag in de Tweede Kamer om de leden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat zijn laatste boek te overhandigen. In Hoog water ; laaglands leven neemt Karel Feenstra de lezer mee in het verhaal van ons land en het water. Dat hoge water is de laatste maanden wel heel erg actueel, dus het boek is nu ook in de goede politieke handen terechtgekomen. Op de site van de uitgeverij staat:

Grote historische lijnen en alledaagse observaties komen samen in dit literaire borduurwerk dat – net als de Flevowand in het Flevomuseum – in trefzekere steken de ziel van ons bijzondere land blootlegt. Van de Swifterbantcultuur reizen we over de polders van onze tijd langs terpen, wierden, verdronken dorpen, Hanzesteden, droogmakerijen, dijken, waterwerken, Deltawerken. En wie waren de mensen van wie de namen verloren gingen, maar op wiens schouders onze geschiedenis nog altijd rust? Hoog water is een rijke bundel korte verhalen die elk op zichzelf staan, en samen een verhaal vormen.