Ik ken een berg die op me wacht van Sholeh Rezazadeh is de Nederlandse nominatie voor de European Union Prize for Literature (EUPL). De EUPL is een aanmoedigingsprijs voor nieuwe literaire talenten uit de Europese Unie en daarbuiten. Op de website staat te lezen:

Daarbij draait het om het vieren en promoten van de culturele rijkdom van de hedendaagse Europese, literaire fictie.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt, maar Nederland mag slechts eens in de drie jaar een roman aandragen. De keuze voor de roman wordt gemaakt door VLAM21, een samenwerkingsverband van literaire organisaties in Nederland.

De organisatie van de prijs bestaat uit een gelegenheidscombinatie van Europese uitgevers en internationale boekverkopers. Er zijn dertien finalisten en de winnaar wordt op 4 april bekendgemaakt.