Vorige week werd de shortlist bekendgemaakt voor de C. Buddingh’-prijs 2024 voor het beste poëziedebuut en aan het eind van de vorige week maakte het Poëziecentrum uit Gent en deAuteurs ook de genomineerden bekend voor de Poëziedebuutprijs 2024. Op zaterdag 24 augustus 2024 maken Poëziecentrum en deAuteurs de winnaar van de Poëziedebuutprijs 2024 bekend voor debuten die zijn verschenen in het voorafgegane jaar. Bob Vanden Broeck staat op beide lijstjes. De jury bestaat uit: Jeroen Dera (juryvoorzitter), Lies Van Gasse en Dirk De Geest. De winnaar krijgt een geldprijs van 1500 euro en mag optreden tijden het Kunstenfestival Watou.

* Erwin Hurenkamp – Nu we er toch zijn (Querido)
* Hannah Chris Lomans – Een lichaam dragen (De Bezige Bij)
* Bob Vanden Broeck – de richting is richting omleiding (het balanseer)