In een speciale uitzending van De Taalstaat is vanmorgen de winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekendgemaakt: De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp en Mark Janssen. Het boek is uitgegeven door Querido. De winnaars verdelen 15.000 euro.

Een magisch boek, dat de lezer al bij de eerste zinnen het verhaal intrekt en niet meer loslaat. Zo beeldend, dat elke scène zich als een film voor je ogen afspeelt. Zonder dat er een woord te veel wordt gebruikt, komen de kleurrijke personages en locaties moeiteloos tot leven. Een klassieker in spé die ongetwijfeld nog veel generaties een onvergetelijke leeservaring zal bezorgen.

Dit jaar bestond de jury uit Rik van de Westelaken, Susan de Loor, Jürgen Peeters, Charlene Schmeltz en Annemarie Terhell.

Naast De jongen die van de wereld hield nomineerde de jury Maksie van Mathilde Stein & Jan Jutte (Lemniscaat), Het touw en de waarheid van Marco Kunst & Jeska Verstegen (Lemniscaat), Umbrador van Marieke Smithuis & Jeska Verstegen (Querido), Een slijmzoen voor je oma van Matthijs Meeuwsen en Paco Vink (Querido) en De spin en de sleutel van Anna Woltz (Querido).