De stichting A. Roland Holst heeft bekendgemaakt dat ze haar driejaarlijkse oeuvreprijs voor poëzie toekent aan Sasja Janssen. Dat oeuvre bestaat onder andere uit Happy, Virgula en Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica. De stichting volgt het juryadvies op van Geertjan de Vugt (voorzitter), Ton Naaijkens en Iduna Paalman. De jury schrijft:

De poëzie van Sasja Janssen doet iets wat waarschijnlijk alleen poëzie, alleen echt goede poëzie kan doen: ze geeft de waardigheid terug aan de taal.

De A. Roland Holstprijs is ‘voor een oeuvre dat kwaliteit heeft en al zo ver ontwikkeld is dat het een eigen gezicht heeft gekregen en waarvan verwacht mag worden dat het nog zal groeien’. Janssen ontvangt op 25 mei in Bergen een bronzen penning en en stipendium van 10.000 euro.

Het zijn sowieso goede tijden voor de dichter, die vorige week nog de eerste Johan Polak Poëzieprijs won voor Virgula. De uitreiking daarvan vindt op 31 mei plaats.