Kairos van Jenny Erpenbeck heeft de International Booker Prize gewonnen. Dat is vanavond bekendgemaakt. Daarmee wint Jenny Erpenbeck, samen met vertaler Michael Hofmann, een geldbedrag van 50.000 Britse pond, die eerlijk wordt verdeeld.

De International Booker Prize wordt uitgereikt aan de beste roman of de beste korteverhalenbundel die vertaald is naar het Engels en gepubliceerd is in het Verenigd koninkrijk en/of Ierland. De jury die dit jaar Kairos verkoos bestond uit William Kentridge, Natalie Diaz, Eleanor Wachtel, Aaron Robertson en Romesh Gunesekera.

De andere genomineerde boeken waren:

* Not a River – Selva Almada, vertaald door Annie McDermott
* The Details – Ia Genberg, vertaald door Kira Josefsson
* Mater 2-10 – Hwang Sok-yong, vertaald door Sora Kim-Russell en Youngjae Josephine Bae
What I’d Rather Not Think About – Jente Posthuma, vertaald door Sarah Timmer Harvey
* Crooked Plow – Itamar Vieira Junior, vertaald door Johnny Lorenz