Voor de zomerstop reizen Esmé van den Boom, Koen Schouwenburg, Roos Custers en Willem Goedhart naar Italië en bespreken de klassieker Familielexicon van essayist Natalia Ginzburg: een relaas vol herinneringen aan een Turijnse familie ten tijde van de opkomst van het fascisme. Een gesprek over jezelf buiten de vertelling plaatsen, de kracht van je eigen taal en een persoonlijke visie op de geschiedenis. Daarnaast analyse en duiding van al het literaire nieuws, veel boekentips voor de lome zomermaanden en de laatste ode aan de Tzum-prijs!

De podcast ‘Lezen is vurrukkulluk’ wordt elke laatste donderdagavond van de maand live opgenomen in Forum Groningen, in de bibliotheek op de 3e verdieping. Bijwonen is mogelijk; kom gezellig langs en luister mee tussen de boekenkasten! Volg ons ook op Instagram voor informatie en persoonlijke boekentips: @lezenisvurrukkullukpodcast.

Met dank aan de partners: literair weblog Tzum, boekhandel Godert Walter en de Stichting Literatuurclubs Drenthe. De podcast is een productie van Podgront, techniek en montage door Robin Eggens.