Tzum-prijs 2010

Het is weer tijd voor de nominatieronde voor de kleinste prijs van Nederland. De Tzum-prijs voor de mooiste zin in verhalend proza van het afgelopen jaar. Iedereen mag nomineren. In het volgende najaarsnummer worden alle nominaties gepubliceerd. De jury zal eind augustus een winnaar aanwijzen.

De winnende schrijver ontvangt een bedrag in euro’s dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. En een fraaie beker. Dit jaar wordt de Tzum-prijs voor de negende maal uitgereikt. Vorige winnaars waren: Paul Mennes (2002), Doeschka Meijsing (2003), Stijn Aerden (2004), Ilja Leonard Pfeijffer (2005), Tommy Wieringa (2006), Jeroen Brouwers (2007), A.F.Th. van der Heijden (2008) en Erwin Mortier (2009).

Voorwaarden:

– De zin moest staan in een oorspronkelijk Nederlands prozawerk dat in boekvorm voor het eerst is gepubliceerd in 2009 (geen eigen beheer-uitgaven).

– Iedereen mag inzenden, iedereen mag meer dan 1 zin inzenden.

– Inzendingen dienen het citaat en het bladzijdenummer te vermelden.

– De deskundige jury mag zelf ook zinnen toevoegen. Bij meer dan drie genomineerde zinnen uit één boek kan de jury een voorselectie maken.

– Vermeld uw eigen naam en adres. Uw naam wordt ook genoemd als inzender bij de nominatie.

Onder de inzenders worden drie exemplaren verloot van het Basisboek Literatuur, een onmisbaar naslagwerk van Joke van Balen, Corrie Joosten en Coen Peppelenbos.

Einddatum inzending: 15 augustus  31 augustus

1 Nomineer direct hier.

2 E-mailen kan ook: redactie.tzum@kleineuil.nl