De weersomstandigheden waren een stuk beter dan gisteren in de Prinsentuin in Groningen waar vandaag zo’n veertig dichters op het theeveld en in de loofgangen hun opwachting maakten. Niet alleen in het Nederlands, want Dichters in de Prinsentuin is een meertalig poëziefestival. Om de lichte Groningse poëzie van Henk Puister kon het in grote getale opgekomen publiek hartelijk lachen. Tsead Bruinja, de enige dichter die (als aartsvader van het festival) elk jaar mag optreden imponeerde met een Friese versie van een lied van Bob Dylan.

Naast oude rotten als K. Schippers, Erik Lindner en F. Starik stond ook Gerbrand Bakker voor het eerst als dichter op het festival. Hij toonde zich verheugd toen het publiek ook nog tussentijds applaudiseerde voor een mooi gedicht. Thomas Möhlmann was een van de laatste optredenen op het theeveld. Hij had eerder op de dag al in een nevenprogramma gestaan in de Ikea-vestiging in Groningen. Lezen op een theeveld is toch iets anders dan voorlezen vanuit een prefab roze meisjeskamer, maar de onverwachte ontmoetingen tussen dichters en Ikea-klanten zorgde voor opstoppingen in de gangpaden.

Eva Gerlach
Gerbrand Bakker
K. Schippers en festivalcoördinator Rolien Scheffer
Mark Boog

Dagelijks brood, de festivalbundel is te koop in elke goede boekhandel of bij Uitgeverij kleine Uil.