Er zijn allerlei nevenprogramma’s, maar het hoofdprogramma van Dichters in de Prinsentuin, het grootste poëziefestival in de open lucht, vindt toch plaats op donderdag en vrijdag. De dertiende editie begon inderdaad ongelukkig. Allereerst zat Judith Herzberg die de middag opende weer te mopperen op mensen die fotograferen (‘zo’n rare gewoonte’). Bij het volgende optreden begon het te regenen en dat duurde ongeveer anderhalf uur. Voor het eerst in het dertienjarig bestaan van Dichters in de Prinsentuin viel er zoveel regen. Daardoor ontbrak de lome sfeer van in het gras liggende luisteraars. Morgen zal alles beter worden.

Familie Dee

[vimeo]http://www.vimeo.com/13740633[/vimeo]

Door de regen viel de programmering een beetje in het water. De dichters die in de loofgangen zouden optreden, moesten nu in ijltempo optreden onder het tentafdakje. Toch konden we aan het eind van de middag mooie optredens noteren van Joost Baars, Erik Menkveld, het sonore stemgeluid van H.C. ten Berge (die weer mopperde dat alles in zes minuten moest) en van de nieuwelingen kreeg Daniël Vis de lachers op zijn hand. Een speciaal optreden per telefoon was er van Ingmar Heytze. Hij las, terwijl een mobieltje voor de microfoon werd gehouden live voor uit Utrecht. De techniek staat tegenwoordig echt voor niks.

Joost Baars
Klaas Swaak met regenpak

Morgen komen Gerbrand Bakker, Esther Jansma, K. Schippers, Mark Boog, F. Starik , Thomas Möhlmann, K. Michel, Luuk Gruwez en vele, vele andere dichters. En de zon komt ook.