Fans van Arnon Grunberg zullen binnenkort in grote drommen naar Arnhem afreizen. Boekhandel De Slegte aldaar zal op maandag 11 oktober het bord op de gevel veranderen in Arnon Grunberg Museum. Ter gelegenheid van allerlei jubilea presenteert de boekhandel een overzichtstentoonstelling met boeken, brieven en bijzondere parafernalia van de schrijver. Het initiatief komt van antiquaar in loondienst en Grunbergkenner Marco van Kampen. Topstuk van de expositie is de ‘adembenemende’ reeks brieven van Grunberg aan vriendin Rosie uit 1986. Van Kampen beleefde deze week een historische sensatie toen hij in de trein zat met een schoenendoos vol Grunbergpaperassen op schoot: ’trillende en bezwete handen’. Tevens te bezichtigen is het bureau waaraan Grunberg zijn debuutroman Blauwe maandagen schreef. Het museum is tijdelijk: na 1 november worden er weer oude en nieuwe boeken verkocht.

Eerder werden liefhebbers van Grunbergs werk al verblijd met een eigenzinnig tijdschrift.