Alle middelen zijn geoorloofd in de strijd om de NS Publieksprijs. Ernest van der Kwast stuurde vandaag een bericht de wereld in waarin hij verklaart dat hij nu omkopingspraktijken zal toepassen.

‘De auteur liet weten dat hij voor iedere persoon die deze week op zijn boek Mama Tandoori stemt en dat via Twitter publiceert, 100 roepie doneert aan de stichting Onderwijs voor India. Dit in navolging van W.F. Hermans die in 1966 de Vijverbergprijs doneerde aan ‘Eten voor India’.   

‘In India is het een goed gebruik om stemmen te kopen tijdens een verkiezingsstrijd,’ bericht Van der Kwast. ‘Ik weet zeker dat mijn familie in Delhi trots is op deze actie. Niet iedereen kan zich onderwijs veroorloven.’

Er kan nog tot en met donderdag 14 oktober worden gestemd via http://www.nspublieksprijs.nl/, na het doorlopen van de stemprocedure kan de stem worden gepubliceerd op Twitter. Deze speciale stemactie voor Mama Tandoori loopt tot en met zaterdag 9 oktober 10:00 uur.   Ernest van der Kwast roept zo veel mogelijk mensen op te stemmen: ‘Zeker nu er sprake is van het terugschroeven van de steun aan ontwikkelingslanden door de Nederlandse regering, is het mooi dat de literatuur een bijdrage levert.’

Het persbericht vermeldt niet welke hashtag gebruikt moet worden, zodat de schrijver ook daadwerkelijk te weten komt of er gestemd is.