Ruim tien jaar na zijn overlijden krijgt verhalenschrijver en jazzmusicus F.B. Hotz dan eindelijk zijn biografie. In het voorjaar van 2011 zal bij Uitgeverij De Arbeiderspers het langverwachte levensverhaal van de P.C. Hooftprijs-winnaar verschijnen. Biografe Aleid Truijens is al enige jaren bezig met het boek. In 2003 kreeg ze al subsidie toegekend voor het schrijven van de biografie. Tzum-redacteur Nick ter Wal had in 2004 een interview met Truijens, waarin ze te kennen gaf dat de verschijning van de biografie geen jaren mocht gaan duren. Toch bleef het daarna lang stil.

Ook zou er sprake zijn van een herdruk van het verzameld werk van Hotz, aangezien het eerder uitgekomen Werk al lang niet meer leverbaar is. Deze editie zou verschijnen in de Deltareeks – maar omdat deze reeks ter ziele is gegaan, was het de vraag of het nog wel zou verschijnen. Lex Jansen, directeur van De Arbeiderspers, bevestigt dat het verzameld werk niet zal worden herdrukt. Wel verschijnt er in het voorjaar een ruime keuze uit het werk van Hotz, zodat lezers toch weer kennis kunnen maken met zijn verhalen.

0