Dit is geen mooie foto. Ik heb hem zelf gemaakt met mijn Fuji Finepix F10. Leuk voor buiten, maar binnen foto’s maken mislukt altijd. Zonder flits: altijd bewogen; met flits te hard. Toch is deze foto inhoudelijk wel leuk.

Links loopt Roos Custers (hoofdredacteur van de papieren Tzum en part-time redacteur bij uitgeverij Passage) het beeld uit met de nieuwe thriller Herenboer van Lupko Ellen. Ze hoeft het boek niet te lezen, want ze kent het al: ze heeft het boek geredigeerd. Custers is een strenge redactrice. Er zijn auteurs die niet eens door haar geredigeerd willen worden, omdat ze bang zijn voor haar opmerkingen. Goede auteurs weten dat hun boeken alleen maar beter worden van een goede redactie. Lupko Ellen behoort tot de laatste categorie. Gisteren gaf hij het eerste exemplaar van zijn boek aan Roos Custers tot schrik van de redactrice. Zij houdt niet zo van de spotlights. Ze stond dan ook achter in de zaal, bij de deur (het dichtst bij de trap die haar naar beneden leidt, naar het binnenplaatsje waar je mag roken) en moest nu een lange entree maken en na de ontvangst ook nog een lange exit. Dat zal haar leren.