‘Het verhaal en het beeld geeft mij zoveel haakjes om die herinneringen, die emoties, die verlangens in geur te vangen,’ zegt Tanja Deurloo in een filmpje van de CPNB over het door haar ontworpen parfum ‘Good Luck’. Good Luck is ook de titel van het Boekenweekessay dat dit jaar gemaakt wordt door Christine Otten en Erik Kessels. De Boekenweek staat dit jaar in het teken van de geschreven portretten. De CPNB: ‘Het Boekenweekessay 2011 zal men kunnen lezen, bekijken en ruiken: tête, cœur et fond! De literatuur kent beroemde boeken en passages geïnspireerd door geur. Denk aan Het parfum van Patrick Süskind of À la recherche du temps perdu van Marcel Proust. Anno 2010 inspireert het Boekenweekessay 2011 tot een nieuw parfum.’ Zie het filmpje hieronder. Het parfum is zowel voor mannen en vrouwen. Samen met het Boekenweekessay kost het €25,-

De website van de Boekenweek 2011 is inmiddels ook in de lucht. Het geschenk wordt geschreven door Kader Abdolah.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QSjeEYbCu6Q[/youtube]