Zie de foto op Flickr.

Bij Plantage boekhandel Vermeer in Emmen kreeg Kader Abdolah gisteren in een warm onthaal. En er zijn wel meer boekhandelaren die blij zijn met de schrijver van het Boekenweekgeschenk en De kraai. Boekblad online publiceerde een brief van vertaalster Riet de Jong-Goossens die onder meer zegt: ‘Maar we hebben genoten van het kleine mooie literaire werkje, van de ongewone on-Nederlandse verteltrant van deze nieuwe Nederlander.’ Ze is klant bij boekhandel Roelants in Nijmegen en ook eigenaar Wouter Roelants ergert zich aan de negatieve geluiden.

Arno Koek van boekhandel Blokker in Heemstede spreekt op Facebook van een ‘fantastische boekenweek’. Een stoet aan schrijvers kwam langs in de boekhandel, waaronder Abdolah, maar ook Hans Keilson.

Er zijn dus wel degelijk positieve geluiden te horen. Je moet zoeken, maar dan vind je ze zeker.