Vorige week bleek in de bestsellerlijst dat Sinterklaas een literair hart had, deze week blijkt dat ook de Kerstman graag een duit in het zakje doet. Wederom staat er relatief veel literatuur in de bestsellerlijst. Tommy Wieringa blijft knap op plek 9 staan met Nirwana. Over nationalisme van George Orwell en Bas Heijne staat op plaats 18 (-7). Op plek 28 (+2) vinden we Waar gaan we eigenlijk heen van Toon Tellegen en Thé Tjong-Khing. Özcan Akyol stijgt voor de tweede week op rij een plekje met Afslag 23: naar plaats 27.

Leon de Winter is er met Stad van de honden aardig doorheen gezakt in de tweede week. De roman verliest twintig plekken en blijft haken aan plek 32. Vervolgens komen we op plaats 34 (-5) Adriaan van Dis tegen met Naar zachtheid en een warm omhelzen. Een plekje daaronder bevindt zich Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer (-13).

Nieuw in de lijst is En steeds is alles er van Marjoleine de Vos. Anderhalve maand na uitgave komt het essay over verlies binnen op plaats 48. Dat is vlak voor Sacha Bronwasser, die met Luister op plek 50 (-1) staat. Ten slotte sluit Kader Abdolah de Bestseller 60 af met zijn Voordat het te laat wordt.

De gehele lijst, waarin Ik beloof je dat ik honderd word nog steeds op 1 staat en De camino nog steeds op 2, vind je hier.