Roos Custers, hoofdredacteur van de papieren Tzum, wordt redacteur bij de prestigieuze Slibreeks. De Slibreeks is een serie kleine boekjes uitgegeven door het CBK Zeeland. Jaarlijks verschijnen er enkele delen. ‘Het mooie aan de reeks is dat schrijvers, dichters en kunstenaars kunnen experimenteren buiten het reguliere boek om. Dat maakt de hele reeks interessant.’ De redactie bestaat naast Custers uit Wim Hofman, Mark van der Graaff, F. van Dixhoorn en Simon Blaas. ‘Het is de bedoeling dat ik ga meedenken over de inhoud en een deel van de productie van een deel uit de reeks zal begeleiden,’ aldus Custers.

Custers kwam vorige week in het nieuws omdat ze ontslag nam als coördinator van Het Grote Gebeuren, een prozafestival in Groningen dat onder haar leiding een succesvolle editie kende. Onenigheid over het functioneren van een redactielid en de inzet van het bestuur van de SLAG, waaronder Het Grote Gebeuren valt, vormde de directe aanleiding voor haar besluit.

Bij de Slibreeks verscheen onlangs deel 133, geschreven door Arjen Fortuin. In Krullebol-Steilhaar neemt Fortuin alvast een voorschot op zijn biografie over Geert van Oorschot.

[vimeo]http://vimeo.com/21387224[/vimeo]