Ernest van der Kwast heeft met Mama Tandoori de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 gewonnen. Dat melden verschillende aanwezigen bij de prijsuitreiking vanmiddag op Twitter. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden. Waar eerdere campagnes voor de bekroning van Mama Tandoori mislukten is het Van der Kwast nu wel gelukt om voldoende stemmen te behalen. De finale schijnt ‘bloedstollend’ te zijn geweest. Benny Lindelaufs De hemel van Heivisj ontving de juryprijs voor beste Nederlandstalige boek. Deze jeugdroman won eerder ook de Woutertje Pieterse Prijs.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is een Vlaams-Nederlandse prijs voor het beste boek voor jongeren. Het is de tweede keer dat hij werd uitgereikt. De prijs is een initiatief van onder meer de stichting CPNB, de stichting Lezen Nederland en het Nederlands Letterenfonds.

De prijs voor het beste vertaalde boek voor jongeren ging naar Ik ben de sterkste van Christian Frascella, vertaald door Hernieke Herber.