Veertien maanden heeft het Openbaar Ministerie er over gedaan om tot de slotsom te komen dat schrijfster Maria Mosterd niet vervolgd hoeft te worden, aldus het dagblad De Stentor. Tegen Mosterd, schrijfster van de loverboybestseller Echte mannen eten geen kaas was aangifte gedaan door Manou, de vermeende loverboy die zich in het boek herkende. Mosterd gebruikte in haar boek een fictieve naam.

Vorig voorjaar werd duidelijk uit het boek Echte mannen eten wél kaas van Hendrik Jan Korterink en tv-uitzendingen van Peter R. de Vries dat Maria Mosterd enigszins een loopje met de waarheid had genomen. Het als waar gebeurd gepresenteerde verhaal bleek opgetrokken uit leugens en verzinsels. Mosterd noemde destijds in een YouTube-filmpje de naam van Manou die ze rechtstreeks toesprak. Het filmpje verdween ijlings van het net.

Moeder Lucie Mosterd schreef in het voetspoor van haar dochter ook een boek dat een bestseller werd. De verkoop van beide boeken stortte ineen na de onthullingen van Korterink en De Vries. Volgens De Stentor is de aangifte nog in behandeling die zij tegen Korterink deed.