Romanschrijver Frank Noë wordt de nieuwe hoofdredacteur van het succesvolle blad Schrijven Magazine, het blad dat de beginnende schrijver wegwijs maakt in het land der letteren. Noë schreef onder meer Noorderzon, G en Luca. De roman Het Gemaal haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste roman dateert alweer uit 2008 en gaat over de dichter Werkhoven (die wel erg lijkt op Gerrit Achterberg) die tijdens de oorlog gevangen zit.

Schrijven Magazine en Schrijven online werd jarenlang bestierd door Louis Stiller. In de vraag naar het hoe en waarom van zijn terugtreden verwijst hij naar het voorlaatste hoofdredactioneel waarin stond te lezen:

Ik ga niet weg uit onvrede over de koers, de resultaten of wat dan ook. Ik ga weg omdat ik graag zelf weer meer tijd zou willen hebben om te schrijven, te denken, te reizen, uit te geven en misschien ook wel om iets uit te vinden. Daar is de laatste jaren te weinig tijd voor geweest. Is ook niet erg. Maar als de geest te erg gaat broeien, moet je de luiken openzetten.