In 1994 maakte Hans Sprakel een documentaire voor de lokale Groningse zender Oog-tv over de dichter Rutger Kopland. Kopland had in 1994 net de bundel Geduldig gereedschap uitgebracht. Het was de tweede minidocumentaire die we maakten (ik zat in de redactie); eerder hadden we een documentaire over C.O. Jellema gemaakt. In de begintijd van de lokale tv was het nog mogelijk om dit soort literaire programma’s te maken. De documentaire is voor een deel gemaakt bij de Drentse Aa. Er zitten mooie luchtopnamen bij en aan het einde heeft Hans er ook nog filmbeelden in gemonteerd van een camera die om de zoveel seconden een foto maakte om op film te evenaren wat Kopland in woorden probeert te zeggen over tijd en waarnemen.

We zetten de film online als hommage aan producent Jack Lina, destijds drijvende kracht achter Oog-tv; iemand die veel beginnende tv-journalisten de kans gaf om programma’s te maken die zij zelf wilden maken. Jack Lina overleed op 31 augustus. Zie het filmpje hier rechts of hier.