Afgelopen vrijdag lag de nieuwe roman van Stefan Brijs in de boekhandels. Post voor mevrouw Bromley. Na zes jaar stilte liet Brijs weer van zich horen. Het resulteerde in een vuistdikke roman dat begint in de achterbuurten van Londen, aan het begin van de twintigste eeuw. Nu is bekend dat Duitsland al interesse heeft getoond in de vertaalrechten. Erna Staal, uitgever bij Uitgeverij Atlas, liet weten dat een Duitse uitgeverij op de Frankfurter Buchmesse een ‘stevig bod’ heeft neergelegd.

Met zijn vorige roman, De engelenmaker, brak Brijs door bij het grote lezerspubliek. Het boek werd al 125.000 keer verkocht en in meer dan tien talen vertaald. Ook Duitsland toonde destijds interesse. In 2007 verscheen de roman als Der Engelmacher in de Duitse boekhandel. En nu willen ze dus ook graag de nieuwe roman van Brijs op de markt gaan brengen.

Onze hoofdredacteur, Coen Peppelenbos, verblijft al de hele dag op de Frankfurter Buchmesse. Binnenkort leest u hier op Tzum.info natuurlijk een reportage van zijn hand.