Broeder Gregorio, schrijver van de populaire kinderboekenreeks over Wipneus en Pim is ooit veroordeeld geweest voor kindermisbruik. Opmerkelijk kinderboekennieuws in NRC Handelsblad van vandaag. Dit nieuws werd bekend uit het rapport Deetman naar kindermisbruik in de katholieke kerk. De delen van Wipneus en Pim werden geschreven door vijf leden van de congregatie van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria uit Maastricht. Broeder Gregorio schreef 17 delen van de reeks en ging op tournee langs scholen. De boekjes werden uitgebracht onder het pseudoniem B.W. van Wijckmade en A.B. (Alle Broeders) van Wijckmade en ook B.H. (waar de H staat voor herschreven) van Wijckmade. Op deze site zijn alle achtergronden te lezen over de reeks. Broeder Gregorio, oftewel Ed (Edward Antoon Marie) Pieters, overleed in 1990. Van de Wipneus en Pim-boekjes zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Schrijver A.H.J. Dautzenberg houdt in NRC Handelsblad ondanks alles een pleidooi voor de merkwaardige reeks boekjes over de af en toe sardonische kabouters. ‘Er zit geen christelijke barmhartigheid in de wereld van Wipneus en Pim, goed en slecht lopen door elkaar heen, er zijn echo’s van Edgar Allan Poe. Dit heeft mij gevormd. Verhalen zonder moraal vind ik heerlijk.’