‘Vlek op vlek bij eerbetoon schrijvers’ kopt het Dagblad van het Noorden vandaag boven een artikel over de bordjes die door Marketing Groningen zijn opgehangen in de stad om beroemde Groningers, waaronder schrijvers, te eren. Daarbij ging veel mis bleek eerder al uit diverse artikelen (zie hier, hier, hier, en hier). Naar aanleiding van het bericht op Tzum.info dat fotograaf Klaas Koppe niets wist van de overname van zijn foto van Willem Frederik Hermans voor het bordje aan de Spilsluizen, vroeg journalist Bram Hulzebos of fotograaf Chris van Houts wel wist van de overname van zijn Belcampo-foto.

‘Wat een domme actie! Dit is gewoon jatten,’ zegt de fotograaf die klaarblijkelijk niet op de hoogte was van het gebruik van zijn foto in het Dagblad van het Noorden. Dirk Nijdam van Marketing Groningen zegt in de krant toe dat hij alles zal rechtzetten.